Actie 2 Verdiepen in Adobe InDesign

Om mijzelf ook te verdiepen in Adobe InDesign, heb ik een vraag bij met Management Team uitgezet. Door de fusie tussen HLDN en Blue Talents is er een nieuw merk ontstaan, namelijk: BlueWay. Voor dit nieuwe merk moesten er een hoop nieuwe ontwerpen worden gemaakt, zoals WhitePapers, LinkedIn formats, Logo’s, Banners etc.

Mijn plan was om dit zelf te ontwerpen, zodat ik goed kon oefenen in het programma en BlueWay minder kosten aan ontwerpers hoefde uit te geven, als de kwaliteit goed genoeg was.

Uitvoering

Om aan de slag te kunnen met het Programma Adobe InDesign, merkte ik al snel dat ik eerst voorkennis op moest doen. Waar dit in een programma als Photoshop niet echt hoefde, alles sprak daar wel voor zich.

De belangrijkste voordelen die ik uit vooronderzoek kon vinden, waren:

  1. Een makkelijke opzet van lay-out en opmaak:
    • Ik merkte dat InDesign uitgebreide tools biedt voor het maken van enorm veel verschillende formats. Voor veel formats stonden er opmaak- en lay-outinstellingen klaar.
  2. Daarnaast is InDesign goed te koppelen aan alle andere programma’s van Adobe;
    • Ik kon hierdoor makkelijk schakelen tussen de verschillende programma’s, terwijl ik bezig was met een design.
  3. Publicatie voor drukwerk/digitaal:
    • Omdat ik veel designs heb moeten maken die zowel online als gedrukt ontwikkeld zijn, was het erg makkelijk om dat allemaal in een simpel overzicht te hebben. Alles wat je maakt kan worden omgezet tot: PDF, PNG, JPEG, Drukklare bestanden en andere digitale publicaties.
  4. De ondersteuning.
    • Er waren online enorm veel hulpmiddelen te vinden, van tutorial, handleidingen en actieve gemeenschappen. Die je met al je vragen kunnen helpen. Hierdoor liep ik minder snel vast en kon ik alles wat ik nodig had terugvinden.

Feedback en Reflectie

De feedback die ik heb mogen ontvangen waren van Jorn van Bezooijen en Marco de jonge. Ik heb gekozen voor beide heren, omdat zij beide binnen de Sales- en Marketinggroep behoren. Zij hebben voorheen ontwerpen gemaakt.  

Het was prettig om aan hun feedback te vragen, aangezien ik voor het merk BlueWay aan de slag ging. De uitdrukkingen, slogans, banners etc. zijn gemaakt voor hun bedrijf, dus vind ik het prettig om te weten wat zij van de ontwerpen vinden. Jorn kan daarnaast zelf ook goed overweg met de programma’s.

Ik kreeg vooral terug dat ik af en toe wat meer creativiteit mag laten zien. Het hoeft niet altijd in het nette kader en format te vallen. Ik vind het soms lastig om te bepalen of iets goed genoeg is, dus houd ik het vaak simpel en netjes. Ik heb als feedback ontvangen dat simpel en netjes twee verschillende onderdelen zijn.

Simpel kan saai worden. Iets kan veel verschillende onderdelen bevatten, maar wel netjes zijn uitgewerkt. Ik ga dit meenemen als feedback, omdat ik denk dat ik hierdoor mijn creativiteit wat meer naar boven kan laten komen.  

 

Resultaat