Persoonlijke feedback:
Persoonlijke feedback op houding en gedrag, vraag aan 5 mensen uit minimaal 3 omgevingen om feedback.
Vragen:
-
Vind je het fijn om met mij samen te werken?
-
Wat zou je graag van mij willen leren?
-
Welke kwaliteit moet ik volgens jou koesteren?
Imre van Gent(Klasgenoot/Projectgroep):
-
Ik moet zeggen dat ik je na 3 blokken samenwerken nog niet erg beu ben. Ondanks dat je af en toe snel afgeleid bent, lever je wel altijd kwalitatief goed werk. Hierdoor is het ook niet erg om af en toe afgeleid of druk te zijn. Je luistert ook goed als we aan je vragen of je je weer wilt focussen.
-
Ik zou af en toe wel wat meer eerlijkheid van je willen overnemen. Soms heb ik nog wel moeite om 100% eerlijk te zijn, als ik het ergens bijvoorbeeld niet mee eens ben.
-
Sowieso je gezelligheid, want je brengt altijd wel sfeer in de groep en in opdrachten.
Anouk Ruijgrok (klasgenoot):
-
Ik vind het heel fijn om samen te werken met jou. Aangezien we allebei best wel aanwezig kunnen zijn, is het af en toe wel lastig om 100% focus te hebben. Maar dat is tot nu toe bijna altijd wel gelukt. Je bent ook erg duidelijk in je communicatie en weet precies wat je wilt. Om deze reden weet je ook veel van onderwerpen af, en dit helpt met het maken van opdrachten.
-
Ik zou graag wat, zoals je het zelf noemt, schijt willen overnemen. Je maakt je niet overal enorm veel druk om en als iets loopt hoe je het niet verwacht kun je het makkelijker los laten dan ik kan. Dat zou ik wel willen leren.
-
Je gezelligheid en eerlijkheid. Dit maakt jou echt als persoon.
Kelly Thijs (Collega Jumbo):
-
Ik vind het altijd gezellig en leuk om met jou te mogen werken. Je bent erg klantvriendelijk, neemt snel acties over als dit nodig is en de afdeling ziet er altijd goed uit als je aan het werk bent.
-
Dat je altijd vriendelijk bent tegen klanten, wat er ook gebeurt. Laatst met een klant, toen werd je uitgescholden, maar zelfs toen bleef je netjes en beleeft.
-
Je vriendelijkheid en je behulpzaamheid. Of dit nou naar je collega’s, vrienden of klanten is. Dit vind ik een hele goede eigenschap van je.
Evi Jorissen (Teamgenoot):
-
Je bent een van de sfeermakers in het team, en daarom vind ik het leuk en gezellig om samen met jou in het team te zitten. Doordat wij maar met een aantal woorden hoeven te communiceren in de wedstrijd, kunnen wij hierdoor goed samenwerken. Soms ben je wel heel druk, dus dat is af en toe wel vervelend.
-
Hoe jij je chaotische leven zo lekker op de rit houdt. Soms dan vraag ik mij echt af hoe je dit doet.
-
De band die je wilt hebben in het team. Soms merk ik echt dat jij iedereen de zelfde kant op laat kijken, terwijl dat eerst niet zo was.
Bas Bakker (coach hockey):
-
Ondanks dat je wat drukker bent, en soms niet al te serieus. Vind ik het heel fijn om je in ons hockeyteam te hebben. Want je vind het spelletje heel leuk, en hebt er heel veel voor over. Daardoor trek je de rest hierin ook mee.
-
De passie die jij voor hockey hebt. Want het verbaast mij dat jij niet voor alles zo’n passie kan hebben als voor het hockeyen. Als jij namelijk overal zo veel energie in zou steken als in het hockeyen, had je al veel meer kunnen bereiken in het leven. Dat zou ik ook wel willen.
-
Sowieso je gezelligheid, of dat nou op school, op de hockey of met vrienden is. Hou dat, want dat maakt jou echt als een super leuk persoon.
Door de feedback die ik van verschillende mensen heb ontvangen, ben ik mijzelf gaan spiegelen. De feedback was erg nuttig om te lezen, omdat er tegen mijn verwachting in dingen werden benoemd die ik zelf helemaal niet verwacht had. Een voorbeeld daarvan is, ‘’schijt’’ wat Anouk benoemd en de passie. De feedback die ik ontvangen heb van bovenstaande personen, maakt mij persoonlijk best wel trots. Ik ben al een geringe tijd bezig met ‘’de zoektocht naar Fay’’, waarin ik ook aan andere mensen wil laten zien dat ik niet altijd alleen maar gezellig en druk ben. Door terug te krijgen dat ik ook meer competenties heb, zoals een passie en ‘’schijt’’ zoals Anouk dit beschreef. Dit geeft mij de moed om door te gaan met waar ik nu mee bezig ben. Ik kan hierdoor ook positief terug kijken op de afgelopen tijd, omdat ik echt mijn best heb gedaan om dit resultaat te behalen.
Er zijn verschillende leereffecten/leerdoelen waarmee ik verder kan werken. Ik weet namelijk dat ik nog lang niet klaar ben met de zoektocht naar mijzelf, maar door deze feedback kan ik wel nieuwe doelstellingen opzetten. Een voorbeeld hiervan is: ik wil meer open staan voor gesprekken, feedback en in het dagelijks leven. Want als ik mijzelf meer open naar andere mensen zullen zij mijn echte kanten eerder leren kennen en hier misschien wel aan kunnen wennen. Door open te staan voor gesprekken en feedback, krijg ik ook wel een beter beeld hoe open ik ben naar anderen en hoe zij dit ervaren. Met al deze informatie kan ik weer nieuwe doelen opstellen om verder te gaan met mijn zoektocht in Blok 4. Ik wil namelijk in Blok 4 uitzoeken wat voor feedback ik kan ontvangen als ik hier zelf meer mee bezig ben en wat dit mij gaat opleveren. Ik hoop hiermee al een mooi begin te hebben gemaakt.
Tijdens dit feedback moment kwam er natuurlijk niet alleen maar positieve feedback, maar ook een aantal leermomenten. Waaronder mijn focus, dat ik snel afgeleid ben, en dat ik soms erg druk kan zijn. Ik ken dit enorm van mijzelf en weet dat dit alleen maar erger wordt als ik heel lang stil moet zitten. De afspraak om te testen op ADHD en ADD staat al gepland, maar kan jammer genoeg nog niet getest worden. Wel ben ik er bewust van, waardoor ik voor mijzelf kan onderzoeken wat mij rustig maakt. Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd het allerbeste leeg maken en aangezien ik er nu niets aan kan ‘’’veranderen’’, wil ik meer sporten. Hierdoor ben ik rustiger en hoop ik ook een betere focus te kunnen vinden, ook kan ik deze koppelen aan mijn eerste actie van mijn Leerdoel ‘’Zoektocht naar fay’’.
Als tweede feedback moment heb ik ook feedback gekregen op mij POP en website van vorig blok. Dit vond ik enorm leerzaam om te lezen, omdat ik het idee had dat ik alles wel goed gemaakt had. Hierdoor weet wat ik waar ik op moet letten en mijn valkuilen voor blok 3 zijn en hoe mijn website er beter uit kan zien. Al moet ik zeggen dat ik het in dit blok meer heb laten liggen, omdat ik vorig blok niet veel moeite in mijn PL ontwikkeling had gestoken. Ik had verwacht dat het net zo makkelijk af ging als vorig blok. Toch heb ik wel mijn aanpak veranderd met de feedback momenten. Ik heb hier meer doorgevraagd en mensen uitgekozen die ik van verschillende plekken ken. Ik was namelijk benieuwd of het feedback wat ik op mijn werk zou ontvangen hetzelfde zou zijn als dat van mijn teamgenootjes op de hockey.
Ook wil ik graag mijn Bewust-Onbekwaam fases omzetten naar Bewust-Bekwaam fases. Ik heb namelijk het idee dat ik hierdoor nog beter om kan gaan met de gegeven feedback en reacties die ik op mensen geef. Doordat ik bewuster word van alles wat ik doe en zeg, kan ik ook beter achterhalen waarom ik bepaalde dingen wel of niet doe. Dit zijn nog wel doelen waar ik veel aan moet werken. Dat is de reden waarom ik in gesprek ben gegaan met Noëlle. Zij heeft mij eerder al geholpen met mijn gevoel over de scheiding van mijn ouders en ik hoop dat we samen deze bewust-bekwaam fases kunnen bereiken. Deze stap is voor mij best wel groot, aangezien ik een aantal maanden niet zomaar contact met haar zou hebben opgenomen. Ik had het dan liever zelf uitgezocht, maar dat zou dan waarschijnlijk niet optimaal gewerkt hebben.
Feedback website:
Ook heb ik feedback gekregen op mij POP en website van vorig blok. Dit vond ik fijn om te lezen, omdat ik hierdoor weet wat ik in blok 3 beter kon doen en hoe mijn website er beter uit kan zien. Onderstaand is te zien wat deze feedback is:
Je persoonlijke beschrijving is op sommige fronten te algemeen. Je mag nog meer dan je probeert je kwaliteiten te onderbouwen. Je hebt mooi beschreven hoe je komt tot sommige leerdoelen en acties bij zo een leerdoel. Ook is mooi om te zien dat er relaties tussen leerdoelen door je zijn ontdekt.
Je laat zien aan de slag gegaan te zijn met zowel een zeer complex, zeer persoonlijk, leerdoel als ook een paar vaardigheden die juist in relatie liggen met dat eerst genoemde leerdoel. Acties hebben je zeker ontwikkeling opgeleverd. Hoewel geconcludeerd kan worden dat er tot nu toe nog wel sprake is van de fase van Bewust-Bekwaam maar soms nog Bewust-Onbekwaam.
Je hebt aan een diversiteit van mensen feedback gevraagd. Die hebben je zeker tips opgeleverd die je in Blok 3 en verder kunt meenemen. Maar het maximale haal je hier niet uit!
Je hebt in een aantal momenten (reflectie op leerdoel 1, 3e alinea; reflectie op leerdoel 2, 1e alinea) dat je echt laat merken wat de impact van je acties, handelen en feedback die je erop krijgt met je doet! Echter in sommige gevallen hik je er zo dicht tegenaan, dat bij het lezen van je teksten de verwachting ontstaat "nu komt ze...". Maar dan volgt een punt. (Bijvoorbeeld ook bij leerdoel 2, maar dan 4e alinea). Je zelf-kritische houding is ook te bewonderen. Pas op dat je succesjes wel 'viert'!
Algemene feedback:
Hoewel je voldoende werk aflevert, geldt voor jou dat je niet maximaal alles eruit aan het halen bent. Je hebt meer in je mars. Meer potentie, om hier een mooi etalerend product voor jou en over jou van te maken. Dit staat volledig los van het zware en misschien enerverende leerdoel dat je voor jezelf hebt opgepakt. Uitdaging voor Blok 3 dus om je website concreter ontwikkelingsgericht gaat voeden/vullen! Let goed op je taalgebruik: spelling, typefouten en constructiefouten.