Ook dit jaar is het weer de bedoeling om mijzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. In dit jaar zal dit vooral tijdens mijn stage zijn. Dat is ook de voornaamste reden dat ik doelen heb gesteld die goed passen bij de stage die ik heb gekozen.

Ik ga mijn stageperiode doorbrengen bij de SmaakSpecialist, gelegen te Ulvenhout. De SmaakSpecialist is gespecialiseerd in het produceren, ontwikkelen en distribueren van duurzame levensmiddelen. Ze maken enorm veel verschillende biologische producten, die het liefst ook nog eens veganistisch/vegetarisch zijn. Voor mij een compleet nieuwe wereld. Ik houd daar in het dagelijkse leven eigenlijk nooit echt rekening mee. Ja ik eet wel eens vegetarisch, omdat dit toevallig zo uit komt met het te bereiden gerecht. Maar een echte bewuste keuze is het niet.

Waarschijnlijk komt de vraag dan naar boven; ‘waarom dan een stage bij de SmaakSpecialist?’. Het idee is tot stand gekomen omdat ik een stage wilde hebben waar ik enorm veel diverse kanten van een bedrijf kan en mag zien. Ook wilde ik iets uitdagends in mijn stage vinden en ik kan al vanaf dag één zeggen dat dit zeker gelukt is. Wat voor mij altijd als een compleet vreemde wereld voelde, voelt hier op kantoor meteen als een soort nieuwe uitdaging waar ik maar al te graag aan wil gaan beginnen. Een gezellig team, een bedrijf met een goed doel en een compleet nieuwe en onbekende markt voor mij! Dit gaat helemaal goed komen.

Binnen mijn stageperiode wil ik graag aan drie persoonlijke doelen werken, later ook terug te lezen als leerdoelen.

Allereerst wil ik graag mijn bedrijfscommunicatie verbeteren. Ik ben een ontzettende kletskous, kan prima mailtjes opstellen en een rapport schrijven is voor mij qua grammatica en zinsopbouw helemaal geen probleem. Maar wanneer ik een belangrijk gesprek heb via de telefoon, f2f of via de mail, vind ik het vaak lastig om daarop over te schakelen. Het blijft bij mij vaak wat informeler. Zeker omdat ik nu stage loop vind ik het toch belangrijk dat ik hieraan ga werken en hopelijk kan ik dit tijdens of na mijn stageperiode meer dan voldoende afronden.

Als tweede leerdoel heb ik mij voorgesteld dat ik beter moet kunnen werken in Adobe. Ik sprak hier met mijn stagebegeleidster over en zij gaaf aan dat ik een enorme voorsprong heb op de arbeidsmarkt als ik met deze programma’s goed overweg kan. Vanuit school wordt hier namelijk niet mee gewerkt, dus vandaar dat ik tijdens mijn stage periode hier mijzelf in wil verbeteren. Ik heb vanuit mijn stage al alle programma’s gekregen, zodat ik overal zonder moeite in kan werken. Het begin is dus gemaakt, nu nog verder uitwerken en onderzoeken wat ik er allemaal mee kan bereiken!

Het laatste, tevens mijn leukste leerdoel, is dat ik graag mijn vorm van schrijven wil verbeteren. Ik lees altijd met volle fascinatie blogs en boeken van mensen. Ik vind het dan altijd zo bijzonder knap dat zij zo’n enorm stuk tekst zo boeiend kunnen houden, dat ik dat graag zelf ook wil kunnen. Dit zal natuurlijk niet meteen op een hoog niveau zijn, maar we moeten natuurlijk ergens beginnen. Ik zou dit tijdens mijn stage ook graag willen leren, zodat ik in de toekomst (potentiële) klanten en werknemers/gevers kan activeren en motiveren bepaalde acties te laten ondernemen.

Ik heb het idee dat De SmaakSpecialist erg open staat voor het ontwikkelen van je persoonlijke doelen en visies. Daarom denk ik ook dat ik zowel met als zonder begeleiding de doelen wel kan behalen. Mijn eigen motivatie moet er voor gaan zorgen dat ik daadwerkelijk ga werken aan deze doelen.